JULAFTON!!

Jacob vaknade tidigt och fick sitt paket i stumpan. Det var en plåt väska med Blixten McQueen på. Han blev jätteglad. Han hade valt den själv i leksaksaffären när vi julhandlade:-) Han bar runt på den mest hela dagen!!
I vår familj har vi alltid öppnat paket hela dagen, inte allt på en gång. Mamma säger att det är för att man ska kunna få överblick över paketen och hinna leka lite hela dagen! Klok mamma!!
Anton som ska konfirmera sig skulle ju gå i kyrkan på julen så Mamma och jag var i kyrkan med honom på julspel!! Jacob var hemma med pappa jag orkade inte jaga honom i bänkraderna i kyrkan;-)
Den mest poppis julklappen var nog ända Duplo Byggare Bob!!
 Han leker med det varje dag!!
Morbror Emil
Jacob fick en massa andra saker! Mer Duplo,  kläder, Arbetsbänk, borrmaskin, traktor, brio tågräls+ bro, en stickad tröja mm.


Vi vill Tacka för en supertrevlig, jättemysig jul. Puss och kram

Dagen före Jul!!

Så äntligen var vi på plats hos mamma i Östrahult för att fira en lugn och skön jul:-)
Som alltid dagen före julafton ska vi ut i skogen och hugga granen. Ja mina bröder som just tagit jägarexamen ställde sig och passade om Viggo(lilleman) skulle få upp något spår!! Jacob travade med bäst han kunde. Han hittade många pinnar och stenar på vägen

Tillslut så hittade vi granen som vi letat efter (Peter hade rekat innan:-) Ja så skulle Anton skjuta granen för att visa sina färdigheter ;-) Åå hej vad bra det gick!! Ja så var det dax att grilla korv :-) En fin eld och så vänta tills det är bra glöd, eller kanske inte så länge alla var sugna och Jacob tyckte mest om att grilla äta var inte så intressant. Han skulle göra lika som grabbarna:-)
På kvällen klädde vi granen och gjorde i ordning skinkan mums!! Så var det bara att vänta in julafton!


Julfirande i Oskarshamn!!

Lördag kväll var det middag hos Faster Maud och familjen, farfar Sune var ju också där såklart:-)
Det bjöds på glögg, jättegod mat(som vanligt:-) och julklappsöppning.
 Sonny och Johanna hade köpt en Duplo polisbåt som Jacob packade upp snabbt  Av Amanda, Christoffer,Maud och Stanley fick han Duplo tåg och en tavla!!

Tack snälla Familjen Modig för en jättetrevlig kväll :-)

Lill Jul i Strängnäs hos farmor Barbro :-)

Vi började vår jul turné i Strängnäs hos farmor Barbro. Sigge och Solvig var också med och firade. Vi fick Porterstek som var önskat av besöket :-)
Jacob fick en cykel av farmor
 Han var supernöjd:-)
Han fick även klappar av Sigge och Solvig, ett jättefint räknepuzzel och ett bestick till sin samling!
Vi sov över och dagen där på var det ett par sista saker som fick inhandlas i Strängnäs centrum innan det bar av till Småland.
Tack Barbro för ett trevligt lilljulfirande!!

GOD JUL!!!!

62054-383

Året fram till nu!!

Ja mina vänner detta år har gått så fort!
Januari började nu med alla 1års kalas jättekul. Jacob kändes genast stor när han fyllt ett:-) Men nu förstår jag ju att så inte var fallet!! Det var en hel del sjukt också alla öroninflamationer och förkylningar.

Februari månad startade jag med en intervju på I Ur och Skur Äventyret! Jättespännande att söka nytt jobb och på en förskola som har den pedagogiken jag vill jobba med:-) 
Vi var i  Åre med Berka och hans familj och kollade på skidor och åkte också såklart. Jacob körde hårt med pulka och snowracer. Hans första fjällresa!!
Lollo fick en pojke Ebbe!

I Mars åkte vi 2 veckor till Isla Margarita för att bara vara och vila. Erik hade jobbat mycket och hårt så det var skönt med ett avbrott i vardagen!! Resan var helt underbar, det är ju alltid kul att resa:-) det blir ju inte så ofta längre, för man prioriterar annat. När vi kom hem från Isla var jag på ett besök till på Äventyret för att de ville känna på mig lite till och göra mig ännu mer nervös att jag inte skulle få jobbet. Men sedan kom det glada beskedet att jag fick jobbet och då kunde jag bara slappna av resten av tiden på min mammaledighet.

April var inte så mycket vi var nere hos mamma  och dom och firade påsk. Jag var på Äventyret och skrev kontrakt.

I maj började våren komma och allt kändes varmt och skönt. Erik reste mycket så det var endel ensamma kvällar. Renée bjöd mig med på Hasseludden på spa:-) Jättemysigt!

I Juni var vi nere i småland två veckor jag och Jacob. Erik var i Estland en av veckorna. Emil slutade 9an och Johanna(Sonnys tjej) tog studenten.

Juli månad hämtade jag min nya egna bil:-) Sedan bar det av på lite semester till småland men vädert ville inte vara på vår sida så det blev bara ett litet tag. Vi bytte miljö till Åland med Renée och Paul. Vi hade jättetrevligt. Vi träffade Ålänningarna också som vi lärde känna på Isla:-)
En tur till estland med Jacob blev det med innan allvaret började i aug.

Ja just det nu var vi redan i Augusti och Jacob ska börja på Ekorrens Förskola. Pappa ska skola in för mamma ska börja jobba!!
Även en kräftskiva hos Renée och Paul gjordes. Mycket trevligt!! Midagsklubben med Tjejerna började också. En ny restaurang en gång i månaden!

September och Oktober har bara rullat på. Jacob trivs jättebra på dagis, har skaffat sig en tjej Ebba. Jag har jobbat in mig på Äventyret allt känns som det är undet kontroll!!

November var fyllt med Kick off, möten, föreläsningar och annat som gjorde att man är glad att den månaden är över:-)
Nu December kommer att vara en bra månad tror jag vi kommer att fira Jul hos mamma och bara ta det lungt.

Så har vårat år varit i korta drag.

GOD JUL på er alla!!
KRAM

LUSSE FIRANDE!!

   Jacob i famnen på Yvonne! Han var sur för han inte fick ha luciakrona på huvudet. När han fick se mig blev han lite darrig på läppen och ville komma:-)     

Mamma och Jacob badar skumbad!

62054-386